• phoneTeléfono:962 36 11 20
  • emailEmail: info@micoferrandiz.com
  • roomDirección: Carrer de la Casa d'Osca Ontinyent, Valencia
Construcciones Micó Ferrándiz entra a formar part de l'Industria 4.0

Es pretén optimitzar la gestió d’aspectes com l’energia, l’aigua, la mobilitat, la digitalització o l’aprofitament de les materies primes

Convertir l’àrea industrial ontinyentina de l’Altet en un model de referència en indústria 4.0 i economia circular a la província de València. Aquest és l’objectiu del Pla d’Ecoinnovació plantejat pel Clúster Innovall amb el suport i financiació de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’empresa pública Divalterra (depenent de la Diputació), una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana que era presentada ahir a les empreses implantades a l’Altet per convidar-les a participar de forma totalment gratuïta.

En l’acte, el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris destacava que “Ontinyent és una de les ciutats de la ciència i la innovació reconegudes pel Ministeri d’Economia i Competitivitat gràcies al treball conjunt de l’Ajuntament i els agents socioeconòmics. Al marc d’aquest treball conjunt hui fem un nou pas endavant, amb la posada en marxa d’un projecte que aposta per la innovació i la tecnologia per a potenciar l’eficiència de les nostres empreses, i amb ella, la promoció econòmica de la ciutat”, manifestava.

El projecte inclou dues línies d’actuació: Per una banda, la creació d’un Pannel Lab per a una Indústria sostenible 4.0, una experiència pilot per afavorir una economia circular i verda, un model susceptible de ser aplicat a altres àrees industrials la província, que es posa a prova a Ontinyent per les especials característiques de l’Altet. Així, a les properes setmanes es realitzaran qüestionaris sobre aspectes com els paràmetres energètics, l’ús de l’aigua, la mobilitat, el grau de digitalització o les matèries primes per tal d’optimitzar la seua gestió i estalviar costos.

Una volta finalitze esta fase, es procedirà a l’elaboració d’un “Manuel d’Ecoinnovació”, que servirà d’eina de seguiment i control de les millores previstes, a partir d’una estrategia basada en quatre punts: mesurar per a actuar millor; establir prioritats; involucrar a proveïdors i clients establint una cadena amb més valor afegit; i crear nous models de negoci i innovació sistemática. El manual serà al mateix temps un document base per generar les diferents accions informatives i formatives.

El President d’Innovall, Rafael Pla, explicava que “son temps de passar de les paraules als fets i aquest és un projecte molt concret, que es va a realitzar comptant amb les empreses d’esta àrea industrial per tal de fomentar la cooperació empresarial i fer passos reals cap a la indústria 4.0”, manifestava.

Des de Divalterra, Miguel Ángel Ferri manifestava per la seua banda que “una de les directrius marcades pel President de la Diputació Jorge Rodríguez ha estat treballar per modernitzar les àrees industrials de la província. Amb aquest projecte pioner al nostre territori s'aposta per la modernització i la eco-innovació de les nostres àrees industrials, conjugant beneficis econòmics, socials i ambientals".

La primera fase del projecte es desnevoluparà durant els propers 6 mesos, i inclou un anàlisi de l’espai industrial de l’Altet i la definició de les línies estratègiques d’actuació, que inclouen l’elaboració d’un informe previ; un estudi de situació i potencial de l’àrea; un pla d’implantació de l’Ecoinnovació en la mateixa; el disseny d’accions de formació, informació, comunicació i difusió; un informe de resultats; i el disseny d’una agenda d’iniciatives locals d’impuls a l’Ecoinnovació.

Font: Ajuntament d'Ontinyent